Volgende
Vorige

Handige tool biedt voordelen

eHealth is bij uitstek geschikt voor zelfdiagnose en –hulp. Het beperkt onnodig doorverwijzen en nivelleert de kosten voor de gezondheidszorg. ‘Bijkomend’ voordeel is dat het mensen (meer) inzicht geeft in de eigen gezondheid en wat daaraan te doen. Tot slot beperkt het de kosten van professionals en uiteindelijk de gezondheidszorg.

Erik Zwierenberg geeft twee praktische voorbeelden. “NIBUD geeft online heel nuttige en praktische adviezen over schuldsanering en rondkomen met weinig inkomen. En met een tool als ‘Grip op je Dip’ krijg je snel inzicht in het ontstaan en wellicht ook het oplossen van negatieve gevoelens. Zo zijn er veel meer praktische, gebruiksvriendelijke sites en apps die zowel professionals als cliënten kunnen gebruiken. Overigens geven wij aan welke tools geschikt zijn voor de professional, welke voor de cliënt en welke voor beiden.”

De meest geschikte, betrouwbare en onafhankelijk digitale raadgevers zijn per opdrachtgever in kaart gebracht. En voorzien van een beknopte omschrijving én aansprekende infographic. Samen vormen ze de eHealthkoffer die ook een rapportage van het onderzoeksrapport bevat. Laatste met dank aan de bijdragen van een vijftal studenten die de zestig interviews met zorgverleners hielden.